Ministar Malenica na Danima karijera Pravnog fakulteta u Rijeci

Slika /slike/vijesti naslovnica/2022/veljača/PRRI.jpg

Kao izaslanik predsjednika Vlade ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica sudjelovao je u ponedjeljak, 7. ožujka na Danima karijera Pravnog fakulteta u Rijeci.

Dani karijera jedna su od posljednjih aktivnosti HKO projekta Providentia Studiorum Iuris “Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj”  koje ima za cilj informirati studente  o brojnim mogućnostima koje pravno obrazovanje i pravna struka pružaju budućim diplomantima.

U svom uvodnom govoru ministar Malenica kazao je kako je studij prava oduvijek bio atraktivan studij za brojne mlade jer je riječ o studiju koji omogućuje stjecanje različitog spektra znanja koja su primjenjiva u profesionalnim, stručnim, znanstvenim te ekonomskim sferama.

Ministar Malenica istaknuo je da su ciljevi projekta „Providentia Studiorum Iuris“ hvalevrijedni jer uspostavljanju standarde zanimanja u području prava, uvode nova programska rješenja i unaprjeđuje kvalitetu studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj.

Uz to, ministar Malenica najavio je izmjene i dopune Zakona o vježbenicima u pravosudnim tijelima i pravosudnom ispitu kojima će se dodatno urediti uvjete pod kojima će vježbenici u pravosudnim tijelima moći pristupiti ispitu te se uređuju pitanja vezana uz Ispitno povjerenstvo.

„Budućnost pravne struke ovisi o koracima koje poduzimamo sada. U tome trebamo djelovati jedinstveno. Akademska zajednica razvijajući nove studijske programe i kontinuirano ulagati u kvalitetu studiranja na pravnim fakultetima. Poslovna zajednica kvalitetnim razvojem ljudskih potencijala i suradnjom s obrazovnim institucijama. Na posljetku, izvršna vlast ulaganjem u znanost i obrazovanje i jačanjem ljudskih potencijala pravne struke“, zaključio je ministar.

Pisane vijesti