Svečano otvaranje twinning light projekta iz programa IPA 2011

Slika /slike/kuća europe.jpg

Svečano otvaranje projekta IPA 2011 „Jačanje rada Pravosudne akademije kroz razvoj kurikuluma i stručno usavršavanje u području korištenja vještačenja" održat će se u petak, 16. siječnja 2015. godine s početkom u 13,00 sati u Kući Europe, Augusta Cesarca 4 (Ban Centar) u Zagrebu.

Opći je cilj ovog projekta vrijednog 188.889,00 EUR (170.000,00 EUR iz IPA proračuna i 18.889,00 EUR iz državnog proračuna) povećati razinu profesionalnosti i učinkovitosti pravosuđa u Republici Hrvatskoj poboljšanjem kvalitete programa stručnog usavršavanja Pravosudne akademije namijenjenog sucima, državnim odvjetnicima i savjetnicima u pravosudnim tijelima u pogledu vještačenja u području građanskog i kaznenog prava. Provedba ovog Twinning light projekta počela je 2. siječnja 2015. godine i trajat će šest mjeseci.
 
Projekt će provoditi Twinning partneri: Pravosudna akademija Republike Hrvatske i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske  u suradnji s institucijama iz Republike Litve: Pravni institut Republike Litve, Centar za forenzične znanosti Litve, Ministarstvo pravosuđa Republike Litve i Središnja agencija za upravljanje projektima.
 
Sudionicima svečanosti obratiti će se: Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Sandra Artuković Kunšt, zamjenica ministra pravosuđa Republike Hrvatske, Dinko Cvitan, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske, Branko Baričević, Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Gabrielė Juodkaitė-Granskienė, voditeljica projekta u državi članici i voditeljica Centra za forenzične znanosti Litve pri Ministarstvu pravosuđa Republike Litve, Andrea Posavec Franić, ravnateljica Pravosudne akademije  i voditeljica projekta te Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.


Pisane vijesti | Projekti