Radni posjet predstavnika Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine Ministarstvu pravosuđa i uprave

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/IMG_7129.JPG
  • Slika
  • Slika

Načelnik Sektora osiguranja Zvonko Jurčec te načelnica Sektora osiguranja pravosudnih tijela Ana Vlahović Stanić zajedno sa suradnicima, primili su u radni  posjet predstavnike Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine - na čelu s direktorom Sudske policije Dženadom Grošom.

Cilj radnog posjeta je razmjena iskustva između ovlaštenih osoba Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Sektora osiguranja pravosudnih tijela Uprave za organizaciju pravosuđa  i predstavnika Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, posebno u vidu organizacije i modela rada s ciljem unaprjeđenja sigurnosti pravosudnih institucija.

Nakon radnog sastanka u Ministarstvu pravosuđa i uprave predviđene su posjete Županijskom sudu u Zagrebu, Trgu pravde (Općinskom kaznom sudu u Zagrebu i Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu), Zatvoru u Zagrebu i Kaznionici u Lepoglavi.

Tijekom posjete Kaznionici u Lepoglavi predstavnici Sudske policije BiH-a bit će upoznati s radom i specifičnostima Kaznionice, s radom pravosudne policije te taktikom i metodikom obavljanja poslova osiguranja.

Osim toga, razmijenit će se i iskustva vezana za poslove primopredaje, dovođenja - sprovođenja osoba lišenih slobode. 

Pisane vijesti