Psihologinje službenice Uprave za zatvorski sustav i probaciju na tečaju „Psihološke krizne intervencije“

Slika /slike/IMG-20240916-WA0002.jpg

Od 16. do 20. rujna 2024. godine, u Središtu za međunarodne vojne operacije Hrvatske kopnene vojske „Josip Briški“ u vojarni "Vitez Damir Martić" u Rakitju održava se tečaj pod nazivom "Psihološke krizne intervencije," u organizaciji Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Na tečaju četvrti put pored psihologa Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske te Ministarstva unutarnjih poslova, sudjeluju i četiri psihologinje službenice Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.

Ovaj tečaj predstavlja izvrstan primjer međuresorne suradnje usmjerene na jačanje kapaciteta i učinkovitije funkcioniranje specifičnih stručnih službi unutar državne uprave.

Primarni cilj tečaja je stjecanje ključnih kompetencija i osposobljavanje psihologa za provedbu psiholoških kriznih intervencija, dok je fokus na reagiranju nakon visoko stresnih i potencijalno traumatskih događaja kojima su izloženi službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Na svečanom otvaranju tečaja sudionicima su se obratili Zvonimir Penić, p.o.ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju  te Ivan Jušić, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ministarstva obrane. 

U svom govoru ravnatelj Penić naglasio je kako tečaj predstavlja odličan primjer postojeće, ali i buduće suradnje između resora.

„Ove smo godine imali priliku ojačati našu suradnju i na neki način zahvaliti za kontinuiranu podršku provođenjem tečaja „Kognitivne terapije pune svjesnosti usmjerene na stres - KTPSUS“, koji su provodile službenice Uprave za zatvorski sustav i probaciju za 12 službenika i službenica Ministarstva obrane,“ ustvrdio je ravnatelj Penić.

Ovakve inicijative jačaju kapacitete stručnjaka koji rade u kriznim uvjetima, doprinoseći općem jačanju državnog sustava podrške te osiguravanju brze i kvalitetne intervencije u trenucima kada je ona najpotrebnija.

Pisane vijesti