Priopćenje za javnost Ministarstva pravosuđa i uprave

Slika /slike/vijesti naslovnica/2022/srpanj/Ostale informacije.jpg
Ministarstvo pravosuđa i uprave povlači iz procedure paket zakonskih izmjena koje se tiču sustava plaća kojima je predviđen rast osnovice za izračun plaća državnim dužnosnicima, lokalnim dužnosnicima i dužnosnicima u Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Pitanja koja su se planirala urediti ovim zakonskim izmjenama uredit će se u okviru cjelovitog uređenja sustava plaća za službenike, namještenike i dužnosnike.

Ministarstvo pravosuđa i uprave u suradnji s drugim nadležnim tijelima nastavit će raditi na analizama s ciljem definiranja smjera uređenja cjelovitog sustava plaća za sve korisnike državnog proračuna nakon čega će predložiti sveobuhvatan paket zakonskih izmjena kojima se uređuju plaće u javnom sektoru.

Tim će se budućim izmjenama otkloniti nerazmjeri koji postoje u sustavu plaća, kako u državnoj službi tako i u javnim službama, uz jasno definiranje osnovice, omjera složenosti poslova određene službe odnosno dužnosti te plaća.

Nacionalnim planom oporavka i otpornosti kroz provedbu investicije „Unaprjeđenje sustava plaća u državnoj upravi i javnim službama, sustava HRM-a i COP-a“ izradit će se sustav plaća koji će biti pravedan i održiv, uz punu primjenu načela jednaka plaća za jednak rad.
 

Stranica