Sastanak ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damira Habijana i Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića

Slika /slike/01 Vizuali za priopćenja/IMG_1154.JPG

U Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, u petak 31. svibnja održan je sastanak ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damira Habijana i Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

Sastanak je održan u povodu preuzimanja dužnosti Glavnog državnog odvjetnika koju je Ivan Turudić preuzeo u ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Ministar i Glavni državni odvjetnik razgovarali su o budućoj suradnji na osnaživanju rada Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, jačanju kadrovskih kapaciteta, unaprjeđenju uvjeta rada te zakonodavnim aktivnostima.

Naglašeno je da Državno odvjetništvo Republike Hrvatske treba nastaviti ispunjavati svoju ulogu kao samostalno i pravosudno tijelo, učinkovitim i profesionalnim radom.

Nakon značajnog povećanja plaća pravosudnih dužnosnika i službenika, istaknuto je da Vlada će nastaviti ulagati u daljnju digitalizaciju rada pravosudnih tijela i investicijama u pravosudnu infrastrukturu dovršenjem projekta Trga pravde i realizacijom sličnih rješenja u drugim gradovima s ciljem unaprjeđenja uvjeta i kapaciteta rada u pravosuđu.

Na sastanku se je razgovaralo o budućim zakonodavnim aktivnostima. Istaknuto je da su sve dosadašnje izmjene u kaznenom zakonodavstvu bile umjerene na ubrzanje sudskih postupaka i jačanje neovisnosti pravosuđa, što i dalje ostaje prioritet u borbi protiv korupcije.

Stoga će Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije poduprijeti svako rješenje koje će jamčiti jačanje pravne sigurnosti građana, uz neometan i nepristran rad nadležnih pravosudnih tijela.

 

Pisane vijesti