Vijesti

Najavljen početak pripreme za uvođenje Zajednice UZOR u Odgojnom zavodu u Turopolju
Na redovitom sastanku Povjerenstva za uvođenje, praćenje, edukaciju i evaluaciju Zajednica UZOR, održanom 5. srpnja 2024. godine u Odgojnom zavodu u Turopolju, predsjednik Povjerenstva, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju, Zvonimir Penić, podsjetio je sudionike na dobrobiti Zajednice UZOR za zatvorski sustav te najavio je početak priprema za njezino uvođenje u Odgojni zavod u Turopolju. 
Održano 6. izdanje ljetne škole International Criminal Justice Summer Course
Teme ovogodišnje ljetne škole povezane su s mentalnim zdravljem, s naglaskom na otpornost u kontekstu kaznenog pravosuđa
Organiziran dvodnevni međunarodni službeni posjet slovenskom projektnom timu Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, (CILJ) kao i Zavodu za izdržavanje kazne zatvora (ZPKZ) u Ljubljani – Zatvoru u Ljubljani
Posjet je organiziran 18. i 19. lipnja 2024. u sklopu provođenja novih projektnih aktivnosti u programu EU projekta Erasmus+ pod nazivom „Jačanje osobne odgovornosti u zatvorskom sustavu za održivost u društvu“ (radni naziv -  „First IN then OUT“).
Zatvor u Rijeci – priopćenje za javnosti
Dvojica istražnih zatvorenika udaljila su se u petak, 28. lipnja iz Zatvora u Rijeci. Mjera istražnog zatvora određena im je zbog sumnje na počinjenja imovinskih kaznenih djela.
Zatvor u Splitu - priopćenje za javnost
U Zatvoru u Splitu u četvrtak, 29. veljače zabilježen je sukob u kojem su sudjelovala trojica istražnih zatvorenika.  
U Centru za izobrazbu održan radni sastanak projektnih timova centra za izobrazbu i Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana (CILJ)
U sklopu provođenja nove projektne aktivnosti u projektu ERASMUS+ „Jačanje osobne odgovornosti u zatvorskom sustavu za održivost u društvu“ ( kraći naziv - „first in - then out“)  23. i 24. ožujka 2024. godine organiziran je u Zagrebu radni sastanak oba projektna tima.
Priopćenje za javnost - Prometna nesreća u Novoj Gradiški
U četvrtak, 8. veljače, neposredno kod izlaza naplatne postoje u Novoj Gradišci nepoznato vozilo udarilo je u službeno vozilo pravosudne policije prouzročivši materijalnu štetu.
Održano Međunarodno sportsko natjecanje u Grapplingu
U sportskoj dvorani Osnovne škole „Ante Starčević“ u Lepoglavi, 8. prosinca 2023., održano je Međunarodno sportsko natjecanje iz borilačke vještine grappling
Obavijest - preventivno povlačenje bezalkoholnih pića proizvođača "Coca-Cola" iz kaznenih tijela
U cilju zaštite zdravlja osoba lišenih slobode i službenika i namještenika u kaznenim tijelima zatvorskog sustava (kaznionice, zatvori, odgojni zavodi i centri) žurno se preventivno povlače iz prodaje gazirana bezalkoholna pića proizvođača „Coca-Cole“.
Pravosudni policajac i boksački reprezentativac Patrik Licul obranio naslov prošlogodišnjeg seniorskog prvaka u lakoj kategoriji na Prvenstvu Hrvatske
Neizvjestan boksački meč u kojem je Patrik Licul obranio naslov prošlogodišnjeg seniorskog prvaka u lakoj kategoriji na Prvenstvu Hrvatske održan je 6. veljače 2023. godine. 
Priopćenje za javnost
U Zatvoru u Puli u četvrtak, 22. veljače, u kasnovečernjim satima istražni zatvorenik A.F. počinio je samoubojstvo.