Vina iz Kaznionice u Lepoglavi ponovno nagrađena Decanter nagradom

Slika /slike/vijesti naslovnica/2024/lipanj/lepoglavska vina.jpg

Na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2024. u Londonu ponovno su nagrađena vina Kaznionice u Lepoglavi.

Lepoglavska vrhunska bijela vina Sauvignon i Rajnski Rizling u ovogodišnjem ocjenjivanju nagrađeni su broncom. Sauvignon je osvojio 88 bodova, a Rajnski rizling 87.

Prestižno priznanje vina Kaznionice u Lepoglavi dobivaju već četvrtu godinu zaredom. 2021. brončano priznanje dobila je lepoglavska Graševina, 2022. godine brončano priznanje dobila su vina Graševina, Rajnski rizling i Pinot Sivi, a 2023. godine Graševina i Silvanac zeleni.

Decanter nagrada veliko je priznanje za Kaznionicu u Lepoglavi i nedvojbena potvrda kvalitete vina u čijoj proizvodnji sudjeluju zatvorenici. 

Kaznionica u Lepoglavi kroz tretmanski rad veliki naglasak stavlja na resocijalizaciju i zapošljavanju zatvorenika. Zatvorenici sudjeluju u svim procesima izrade vina, a u okviru zatvorskog sustava imaju priliku školovati se za zanimanja poput voćara-vinogradara, pčelara, pomoćnog kuhara i konobara.

Dobivena nagrada dodatan je poticaj Kaznionici u Lepoglavi da nastavi ulagati u proizvodnju vina i unaprjeđenje tretmanskog rada.

 
 

Pisane vijesti