Svečana prisega polaznika 46. temeljnog tečaja pravosudne policije

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/46 temeljni tečaj/IMG_7651.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ukupno 27 polaznika 46. temeljnog tečaja pravosudne policije svečano je prisegnulo u Sportskoj dvorani Zatvora u Zagrebu, a obrasce prisege uručili su im državni tajnik Juro Martinović te ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić.

„Ova svečanost kruna je vaše višemjesečne pripreme kojom ste postali sastavni i temeljni dio ne samo zatvorskog sustava, već i sustava domovinske sigurnosti,“ naglasio je državni tajnik Martinović na početku svog izlaganja.

„Kao mladi ljudi odlučili ste za ovaj poziv svjesni njegovih svijetlih i tamnih strana. U ovim mjesecima intenzivnog rada i učenja dobili ste predodžbu o ovome pozivu i onomu što taj poziv znači za sigurnost Republike Hrvatske,“ dodao je.

Državni tajnik Martinović istaknuo je kako je sigurnost temeljni poziv svakog službenika pravosudne policije, pozvavši pritom mlade polaznike da u budućnosti svoj posao obavljaju profesionalno i kolegijalno te da doprinose stvaranju pozitivnog ozračja u kaznenim tijelima u kojima će raditi i biti uzor zatvorenicima.

„Vaš rad iziskuje znanje, dobru volju i hrabrost, a temeljni tečaj tek je početak vašeg obrazovanja jer ste pozvani u godinama pred vama stalno učiti i nadograđivati stečena znanja i vještine u čemu će vam djelatnici Centra za izobrazbu biti potpora i podrška,“ zaključio je državni tajnik.

46. temeljni tečaj održan je u vremenskom periodu od 12 veljače do 21. lipnja 2024. godine u Centru za izobrazbu za vježbenike i službenike odjela osiguranja Kaznionice u Glini, Lipovici- Popovači i Lepoglavi, kao i Zatvora u Bjelovaru, Gospiću, Požegi, Puli- Pola, Splitu, Šibeniku i Zagrebu.

Tijekom tih četiri mjeseca, polaznici su pohađali ukupno 564 sati nastave, vježbi i praktičnog dijela temeljnog tečaja te su položili ukupno šest ispita.

Pisane vijesti