Svečano zatvaranje twinning light projekta iz programa IPA 2011

Slika /slike/kuća europe.jpg

Svečanost zatvaranja IPA 2011 twinning light projekta „Jačanje rada Pravosudne akademije kroz razvoj kurikuluma i stručno usavršavanje u području korištenja vještačenja" održat će se u petak, 19. lipnja 2015. godine u 13:00 sati u Kući Europe, Ban centar, Ulica Augusta Cesarca 4, u Zagrebu. 

Opći cilj ovog projekta vrijednog 188.889,00 EUR (170.000,00 EUR iz IPA proračuna i 18.889,00 EUR iz državnog proračuna) je povećanje razine profesionalnosti i učinkovitosti pravosuđa u Republici Hrvatskoj poboljšanjem kvalitete programa stručnog usavršavanja Pravosudne akademije namijenjenog sucima, državnim odvjetnicima i savjetnicima u pravosudnim tijelima u pogledu vještačenja u području građanskog i kaznenog prava. Provedba ovog Twinning light projekta trajala je šest mjeseci.

Projekt su provodili Twinning partneri: Pravosudna akademija Republike Hrvatske i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske u suradnji s institucijama iz Republike Litve: Pravni institut Republike Litve, Centar za forenzične znanosti Litve, Ministarstvo pravosuđa Republike Litve i litavska Središnja agencija za upravljanje projektima.

Sudionicima  završne svečanosti obratiti će se zamjenica ministra pravosuđa Republike Hrvatske Sandra Artuković Kunšt, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan, koordinatorica projekta zemlje korisnice i načelnica Odjela za stručno usavršavanje vježbenika, savjetnika u pravosudnim tijelima i pravosudnih dužnosnika Dijana Mandić, te voditeljica projekta u državi članici i voditeljica Centra za forenzične znanosti Litve pri Ministarstvu pravosuđa Republike Litve Gabrielė Juodkaitė-Granskienė.

Pisane vijesti | Projekti