Svečana prisega učenika četvrtih razreda Policijske škole „Josip Jović“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Policijska škola Josip Jović/IMG_7893.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ održana je svečana prisega učenika i učenica četvrtih razreda Policijske škole „Josip Jović“ povodom završetka programa srednjoškolskog obrazovanja, koji je uspješno završilo 93 polaznika i polaznica, a od kojih će ih 20 u budućnosti biti dijelom zatvorskog sustava.

Čestitavši učenicima, roditeljima, nastavnicima i osoblju Policijske škole, državni tajnik Juro Martinovića naglasio je kako je u svijetu rastućih sigurnosnih rizika, brzog razvoja tehnologije i pojave novih vrsta kriminala, važno imati snažnu i profesionalnu policiju.

„Priroda vašeg posla bit će izrazito dinamična i zahtjevna, suočavat ćete se s počiniteljima najtežih kaznenih djela. Zato Vaš posao nije samo posao, već poziv. Vi ne štitite samo osobe ili imovinu, već čuvate sigurnost naše države i društva u cjelini,“ naglasio je državni tajnik.

Državni tajnik rekao je kako je iznimno ponosan na činjenicu da je danas nakon više od dva desetljeća, zajedno sa službenicima tzv. temeljne policije, prisegnuo i jedan razred učenika i učenica pravosudne policije.

„Za nas je to od velikog značaja jer nastavljamo graditi i razvijati službu te ulažemo značajne napore da  privučemo mlade u ovu važnu profesiju,“ ustvrdio je državni tajnik dodavši kako suradnja između dva sustava - zatvorskog sustava i policije - mora biti brza, učinkovita i moderna te da se temelji takve suradnje stvaraju zajedničkom izobrazbom.

„Puno je više stvari koje nas spajaju, nego koje nas razdvajaju, stoga je ključno da se službenici policije - pravosudne i tzv. temeljene obrazuju zajedno - to je zalog za buduću suradnju između zatvorskog sustava i policije,“ zaključio je državni tajnik Martinović.

Osim državnog tajnika Martinovića, svečanoj prisezi prisustvovali su i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić,  glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Policijske akademije  Josip Ćelić, načelnik Policijske škole „Josip Jović“ te general Mladen Markač.

Pisane vijesti