Suradnja Ministarstva pravosuđa i akademske zajednice u području obrazovanja i jačanja stručnih kompetencija pravnika

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Pravni fakultet - naslovna.jpg
  • Slika

Na inicijativu Ministarstva pravosuđa, u utorak, 5. srpnja 2016. godine pomoćnica ministra Maja Grubišin sastala se s dekanicom Pravnog fakulteta u Zagrebu prof.dr.sc. Dubravkom Hrabar u dekanatu Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Sastanak je iniciran radi produbljivanja suradnje Ministarstva pravosuđa i akademske zajednice u području obrazovanja i jačanja stručnih kompetencija pravnika.

Sporazum o suradnji iz 2014. godine predstavlja pravni okvir za obavljanje stručne prakse studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu u Ministarstvu pravosuđa te je na sastanku dogovoreno unapređenje suradnje s ciljem povećanja broja studenata za obavljanje stručne prakse, ali i proširenja mogućnosti obavljanja prakse i u sudovima i državnim odvjetništvima.

Ocijenjeno je iznimno važnim i korisnim obogatiti znanje i iskustvo studenata kroz njihovo upoznavanje s praktičnim aspektima rada u pravosuđu.

Razgovaralo se i o potrebi razvoja novih studijskih programa prilagođenih suvremenim potrebama u pravosudnom sustavu te je zaključeno kako postoji niz područja u kojima je neophodna uspostava suradnje, kao i daljnje intenziviranje odnosa Pravnog fakulteta u Zagrebu i Ministarstva pravosuđa.

Pisane vijesti | Priopćenja i prezentacije