Održan sastanak sa Studentskim zborom

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Studentski zbor - naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 7. srpnja 2016. godine pomoćnica ministra Maja Grubišin, zajedno sa zamjenicom ministra Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Sonjom Bošnjak, sastala se s Gloriom Gudelj, predsjednicom studentskog zbora Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji između Ministarstva pravosuđa i akademske zajednice u području obrazovanja i jačanja stručnih kompetencija studenata budućih pravnika, kroz mogućnost neposrednog uvida u funkcioniranje sustava i stjecanjem potrebnog stručnog znanja.

Tema sastanka bila je i mogućnost sudjelovanja studenata u stručnim aktivnostima kroz koje bi se upoznali s mehanizmima EU fondova, kao i unaprjeđenje suradnje ostvarene Sporazumom o suradnji iz 2014. godine - pravnom okviru za obavljanje stručne prakse Pravnog fakulteta u Zagrebu u Ministarstvu pravosuđa, s ciljem povećanja broja studenata za obavljanje stručne prakse, ali i proširenjem mogućnosti obavljanja prakse i u sudovima i državnim odvjetništvima.

Budući da je na sastanku dogovoreno kako bi koordinator za studente zainteresirane za obavljanje stručne prakse u Ministarstvu pravosuđa, sudu ili u državnom odvjetništvu bio Studentski zbor, a on u današnje vrijeme informacijske pismenosti funkcionira bez osnovnog alata za rad – računala, pomoćnica ministra Maja Grubišin obećala pomoć i podršku Ministarstva pravosuđa u vidu donacije računala za potrebe studentskog zbora.

Osim navedenih tema, na sastanku se razgovaralo i o dugogodišnjoj borbi studenata kako bi im se omogućilo polaganje ispita i u tzv. dekanskom roku.

Zaključno, sastanak je ocijenjen iznimno korisnim te se dijalog, koji treba dovesti do potpisivanja sporazuma o suradnji, nastavlja kako bi sve bilo spremno za novu akademsku godinu. 

Pisane vijesti | Priopćenja i prezentacije