Posjet ministra Malenice pravosudnim i kaznenim tijelima u Dubrovniku

Slika /slike/vijesti naslovnica/2021/kolovoz/Dubrovnik .jpg

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica boravio je u četvrtak, 26. kolovoza u radnom posjetu Gradu Dubrovniku tijekom kojeg je posjetio Županijski sud u Dubrovniku i Zatvor u Dubrovniku.

Tijekom posjeta ministar je održao radni sastanak s predsjednicom Županijskog suda Jositom Begović na temu provedbe akcijskih planova za povećanje učinkovitosti rada sudova te o infrastrukturnim i kadrovskim pitanjima.

U prostorijama Županijskog suda održan je i radni sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem, zamjenikom župana Joškom Cebalom i gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem o aktivnostima u realizaciji projekta kojim se dugoročno osiguravaju prostorni kapaciteti sudova Zatvora u Dubrovniku.
Na sastanku su uz ministra, sudjelovali i predsjednika Županijskog suda u Dubrovniku Josita Begović, predsjednica Općinskog suda u Dubrovniku Marijana Capurso Kulišić te upravitelj Zatvora u Dubrovniku Zlatko Karačić.

Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županije i Ministarstvo pravosuđa potpisali su 25. srpnja 2018. godine Sporazum o sufinanciranju radova, temeljem kojeg se izgradnja prostornih kapaciteta sufinancira u omjerima - 55% Ministarstvo pravosuđa i uprave, 10% Dubrovačko-neretvanska županija i 35% Grad Dubrovnik.

Realizacijom ovog projekta osigurat će se dostatni prostorni kapaciteti za smještaj svih pravosudnih tijela u Gradu Dubrovniku.

 

Pisane vijesti