Postani pravosudni policajac/policajka

  1. Završio/la si 2. razred srednje škole?
  2. Voliš pomagati ljudima i štititi slabije?
  3. Želiš osiguran posao i profesionalno napredovanje?
  4. Privlače te borilačke vještine i rukovanje oružjem?
  5. Sport je sastavni dio tvojeg života?
 
Ako je većina odgovora DA upiši 3. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka i odaberi mogućnost školovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.
 
Uprava za zatvorski sustav i probaciju upravna je organizacija Ministarstva pravosuđa i uprave. Uprava za zatvorski sustav i probaciju sastoji se od:
 
  • Središnjeg ureda za zatvorski sustav
  • sedam kaznionica, četrnaest zatvora, dva odgojna zavoda, Centra za dijagnostiku u Zagrebu i Centra za izobrazbu.
 
U kaznionicama, zatvorima i zavodima na poslovima osiguravanja reda i sigurnosti rade službenici pravosudne policije. Posao pravosudnih policajaca je dinamičan posao koji uključuje osiguravanje kaznionica i zatvora, osoba i imovine, nadziranje osoba lišenih slobode, sudjelovanje u provedbi programa izvršavanja kazne zatvora, sprovođenje osoba lišenih slobode te obavljanje drugih poslova povezanih s održavanjem reda i stege.
 
Službenici pravosudne policije svojim radom, komunikacijom i primjerom stvaraju međusobno tolerantne odnose pune poštovanja, ugodno i profesionalno radno okruženje.
 
Sporazumom između Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa i uprave omogućeno je školovanje za zanimanje „pravosudni policajac“, nakon čega učenicima koji izaberu ovaj smjer slijedi zaposlenje u ustrojstvenim jedinicama Ministarstva pravosuđa i uprave.
Objava natječaja za upis polaznika i učenika u Policijsku školu "Josip Jović" očekuje se uskoro, a sve detaljnije informacije možeš saznati na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik".
 

Kontakt


Detaljnije informacije o Programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja kroz treći i četvrti srednje škole mogu se dobiti u Policijskoj školi „Josip Jović“ radnim danom od 7 do 15 sati: 
  Pratite i na društvenim mrežama: