Zaključen popis birača za manjinske izbore

Slika /slike/Slika1.jpg

Pripadnici nacionalnih manjina koji imaju biračko pravo, a  prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora, 7. svibnja 2023., dokazivati svoje pravo na glasovanje potvrdom za glasovanje. 

Zaključen je popis birača za izbore za članove vijeća i za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji će se održati u nedjelju 7. svibnja 2023.

Ukupno 232.053 birača je upisano u popis birača za izbore za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave,  odnosno 17.760 birača je upisano u popis birača za izbore za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave  po općinama, gradovima i županijama.

Pripadnici nacionalnih manjina koji imaju biračko pravo, a  prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora, 7. svibnja 2023., dokazivati svoje pravo na glasovanje potvrdom za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).
   
 

Pisane vijesti