Svečanost zatvaranja IPA 2010 Twinning Light Projekta

Formalnom ceremonijom obilježen službeni završetak IPA 2010 Twinning Light projekta “Potpora jačanju administrativnih kapaciteta kroz razvoj kompetencijskog okvira u državnoj službi“.

Tom su se prigodom nazočnima obratili veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj Ellen Berends, voditelj Predstavništva Europske komisije Branko Baričević i glavni tajnik Ministarstva uprave Tomislav Mičetić.
Potom je održana prezentacija postignutih rezultata projekta od strane visokih predstavnika Twinning partnera, Nizozemskog instituta javne uprave i Ministarstva uprave u Republici Hrvatskoj.

Svrha ovog projekta bila je unaprijediti učinkovitost i profesionalnost državne službe kroz poboljšanje upravljanja ljudskim potencijalima. Pružena je potpora Ministarstvu uprave u razvoju kompetencijskog okvira za rukovodeća i nerukovodeća radna mjesta. Kroz projekt je također osiguran program izobrazbe o uporabi kompetencijskog okvira u poslovnim procesima upravljanja ljudskim potencijalima unutar državne službe.
Projekt s proračunom od 188.889,00 eura  financiran je od strane Europske komisije.
 
Projekt je od velikog interesa za Republiku Hrvatsku, s obzirom da daljnje uvođenje kompetencijskog okvira omogućuje kvalitetniju i efikasniju  uslugu državne službe građanima, kao i sposobnost stvaranja politika u skladu s EU standardima i programima.
 

Stranica