Program za zatvorenike - roditelje u Zatvoru u Zagrebu

Slika /slike/Zatvorski sustav/Program za zatvorenike - roditelje u zatvoru u Zagrebu_ radionica/Radionica u Zatvoru u Zagrebu_blur2.jpg

Uprava za zatvorski sustav nastavlja uspješnu suradnju s udrugom Roditelji u akciji - RODA i udrugom Status M kroz projekt „Jačanje roditeljskih kompetencija zatvorenika i podrška kvalitetnijim susretima zatvorenika i djece“. 

Projekt je financiran iz Proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu, a u sklopu Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja.

U Zatvoru u Zagrebu, 6. listopada 2016. godine, održana je uvodna radionica za zatvorenike - roditelje maloljetne djece, na kojoj su predstavnici udruga upoznali zatvorenike s Čitalačkim programom koji se već iznimno uspješno provodi u Kaznionici i zatvoru u Požegi, Kaznionici u Lepoglavi i Kaznionici u Glini. Riječ je o programu u okviru kojeg zatvorenici dobivaju priliku pročitati svojoj djeci slikovnicu ili knjigu po izboru, a CD sa snimljenom pričom šalje se djetetu poštom. Radi se o vrlo poticajnom načinu jačanja ili ponovnog uspostavljanja narušenih veza s očevima, osobito u djetetovoj ranoj dobi. Tako će zahvaljujući ovom programu, oko 50 očeva i njihove djece dobiti priliku povezati se kroz čitanje i slušanje odabranih slikovnica i priča.

Organizacija mladih Status: M, kao partner u projektu, predstavila je zatvorenicima program radionica za očeve i buduće očeve, u sklopu Programa T koji se već uspješno provodi u Kaznionici u Glini. Radionice će se narednih mjeseci provoditi u Zatvoru u Zagrebu.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav