Priopćenje Ministarstva pravosuđa i uprave o sastanku Radne skupine o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika

Slika /slike/01 Vizuali za priopćenja/Priopćenje.png

U Ministarstvu pravosuđa i uprave u srijedu, 10. svibnja,  održan je novi sastanak Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika.

Na sastanku radne skupine, kako je najavljeno, započet je rad na cjelovitom uređenju sustava plaća pravosudnih dužnosnika.

U drugom koraku izmjena Zakona, članovi radne skupine raspravljaju o indeksaciji plaća, stupnjevanju plaća sudaca, kao i drugim pitanjima vezanima uz materijala prava pravosudnih dužnosnika.

Ministarstvo pravosuđa i uprave Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika kojim je predviđeno povećanje osnovice od 8% za sve pravosudne dužnosnike i povećanje koeficijenata za prvostupanjske pravosudne dužnosnike s 3,99 na 4,21 uputit će u daljnju zakonodavnu proceduru – u hitni postupak.

Idući sastanak Radne skupine održat će se u tjednu od 22. do 26. svibnja.


 
 

Pisane vijesti