Nagrada “Vladimir Nazor” u području arhitekture i urbanizma za novu zgradu ZK odjela u Zagrebu

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/2023/svibanj/IMG_0259.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" na sjednici održanoj 8. svibnja 2023. godine, donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Hrvatskoj za 2022. godinu, među nagrađenima nova zgrada ZK odjela u Zagrebu.

Arhitekt Davor Bušnja, osvojio je godišnju nagradu "Vladimira Nazora" u području arhitekture i urbanizma za novu zgradu Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu. 

Zgrada je djelo arhitektonskog tima tvrtke MORE arhitekture d.o.o., glavnog projektanta Davora Bušnje, Zrinke Mrković Mračić i Vedrana Škopca, a izvođač radova tvrtka ING-GRAD.

Investicija nove zagrebačke gruntovnice, vrijedna 95 milijuna kuna, financirana je zajmom Svjetske banke.

Riječ je o najvećem Zemljišnoknjižnom odjelu koji pripada najvećem Općinskom sudu u Hrvatskoj, koji ujedno pokriva većinu stanovništva Zagreba, zapošljava preko 180 osoba, sudaca, sudskih savjetnika i službenika, koji mjesečno rješavaju nešto više od 5.000 predmeta.

„Ulaganje u pravosudnu infrastrukturu dio je razvojnog smjera promjene koje provodimo u Ministarstvu pravosuđa i uprave. Uz zakonodavne i organizacijske promjene, digitalizacija i pravosudna infrastruktura okosnica su razvoja i unaprjeđenja pravosudnog sustava. U posljednjih nekoliko godina u pravosudnu infrastrukturu uložili smo preko pola milijarde kuna“, kazao je ministar Malenica na otvorenju novih prostorija. 

Više o tome možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=oiMvbNMbZ3s


 
 

Pisane vijesti