„Poboljšanje kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje“

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/2 rujna 2014.JPG

Predstavnici Ministarstva pravosuđa zajedno sa stručnjacima CEPEJ (Europske komisije za učinkovitost pravosuđa) -a su održali u utorak, 2. rujna 2014.  prvi sastanak u sklopu projekta „Poboljšanje kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje“

Na sastanku, koji  se održao u prostorijama Ministarstva pravosuđa, se raspravljalo o temama koje su adresirane projektom i koje će se nastojati njime poboljšati. 

Potrebno je spomenuti da je projekt financiran iz fonda Europskog ekonomskog razvoja (EEA) i darovnice Kraljevine Norveške u okviru Norveškog financijskog mehanizma 2009-2014. Za provođenje projekta EEA je osigurala iznos od 3,229,846 eura. 

Navedeni projekt  se sastoji od 2 komponente. Prva komponenta projekta se odnosi na dogradnju te renoviranje kompleksa pravosudnih prostorija u gradu Karlovcu  a druga komponentna na  poboljšanje rješavanja predmeta u pravosudnom sustavu primjenom iskušanih i testiranih metodologija razvijenih u okviru CEPEJ-a 

Između ostalog, na sastanku je dogovarana  metodologija i vremenski okvir poduzimanja projektnih aktivnosti, kao i očekivani ciljevi i rezultati projekta.
Također, istaknuto je da se dovršetak projekta predviđa za prosinac 2015. godine.

Stranica | Projekti