Održana svečanost otvaranja IPA 2012 Twinning projekta

U petak, 24. veljače 2017. godine, Ministarstvo uprave, Državni institut za javnu upravu Republike Finske (HAUS) i Visoka škola za javnu upravu Republike Francuske (ENA) obilježili su službeno otvaranje IPA 2012 Twinning projekta „Jačanje integriteta javnog sektora“. 

Ovaj se projekt provodi kroz suradnju Ministarstva uprave i stručnjaka iz Finske i Francuske, sa svrhom potpore uspostavi učinkovite etičke infrastrukture javne uprave, što će u konačnici pridonijeti većem zadovoljstvu građana radom javne uprave.

Tijekom provedbe projekta izradit će se sveobuhvatan program izobrazbe za etičke povjerenike i ostale zaposlenike javne uprave te će se uspostaviti sustav za razvoj strategija i planova integriteta za zaposlenike javne uprave, kao skup mjera koje se poduzimaju s ciljem sprječavanja nastanka situacija pogodnih za razvoj korupcije. Projekt uključuje i provedbu promidžbenih aktivnosti kojima se želi podići svijest građana i zaposlenika javne uprave o potrebi poštivanja načela etičnog ponašanja, posebno zbog sprječavanja sukoba interesa, korupcije te ostalih vrsta neetičnog postupanja u obavljanju poslova javne uprave.
 
Projekt je započeo u veljači 2017. i trajat će 15 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 700.000 eura.
 
Nazočnima su se, uz druge uvažene govornike, obratili g. Mihovil Škarica, državni tajnik u Ministarstvu uprave, Nj.E. g. Timo Rajakangas, veleposlanik Republike Finske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Luc Levy, savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i gđa. Nirvana Sokolovski, pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije.

Stranica