Održan Okrugli stol na temu nacrta Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Okrugli stol - ZID ZPP 19-05-2016/OKRUGLI STOL6.JPG
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 19. svibnja 2016. godine u Ministarstvu pravosuđa održan je Okrugli stol na temu nacrta Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku

Ministar pravosuđa Ante Šprlje uvodno je pozdravio sve prisutne naglasivši kako je nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku „plod rada Radne skupine i za vrijeme prethodnog ministra te je za očekivati kako će tako važan zakon prilikom njegovog donošenja postići konsenzus“.

Pomoćnica ministra Renata Duka prisutne je upoznala s najbitnijim reformama izmjena i dopuna Zakona o parničnom postupku: revizija i ogledni spor, a potom i s ostalim procesnim izmjenama i dopunama koje se predlažu. 

Cilj okruglog stola bio je potaknuti otvorenu raspravu na temu izmjena i dopuna Zakona o parničnom postupku kojima bi se osigurale pretpostavke za veću učinkovitost, brze i ekonomičnije vođenje postupka, uz očuvanje pravne sigurnosti i vladavine prava.

Osim predstavnika Ministarstva pravosuđa raspravi su prisustvovali predstavnici Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Općinskog suda u Novom Zagrebu, Hrvatske odvjetničke komore, Hrvatske javnobilježničke komore, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Matice hrvatskih sindikata te Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Prezentaciju prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku koja je predstavljena na Okruglom stolu možete preuzeti:  ovdje.

Pisane vijesti | Priopćenja i prezentacije