Obnovljen Probacijski ured Zagreb II

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/2024/travanj/IMG_6811.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik Juro Martinović i veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Arne Sannes Bjørnstad otvorili su u četvrtak 25. travnja obnovljene prostorije Probacijskog ureda Zagreb II.

Riječ je o projektu vrijednom 200.634,36 eura provedenom u okviru projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe“ koji je financiran sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021.
 
Uz renovaciju i opremanje Probacijskog ureda Zagreb II. podignuta je razina sigurnosti probacijskih službenika ugradnjom novih panic tipki, videoportafona i kamera.
 
U okviru projekta, uz probacijski ured u Zagrebu, obnovljeni su i uređeni probacijski uredi u Rijeci, Sisku, Splitu, Požegi, Osijeku i Bjelovaru.
 
„Probacijski poslovi od iznimnog su značaja za Republiku Hrvatsku, naše društvo i očuvanje ljudskih prava. Micanje stigme sa zatvorenika jednako je važno kao i podizanje sigurnosti naših službenika. Vjerujem da je upravo u tome dodana vrijednost ovoga projekta - jer ako osobama koje su uključene u probaciju, kao sustav, pošaljemo poruku da je njihova integracija u društvo nije samo načelna, već praktična, onda dugoročno činimo značajne iskorake za sigurnost naše lokalne zajednice“, kazao je državni tajnik na otvorenju.

Pisane vijesti