Ministar Bošnjaković o aktualnim temama u Dnevniku Nove TV 04.06.2020.

Slika slike/novi osj/bosnjakovicdnevnik.png

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković odgovarao je u Dnevniku Nove TV na aktualna pitanja o odluci Visokog prekršajnog suda na temu pozdrava "Za dom spremni" te o mogućem curenju podataka u slučaju Rimac i "Vjetroelektrane".

Glede odluke Visokog prekršajnog suda o pozdravu "Za dom spremni" u pjesmama pjevača Marka Perkovića - Thompsona, ministar Bošnjaković je naveo da je Visoki prekršajni sud na svojim stranicama izdao priopćenje gdje su svoju odluku obrazložili vezano uz praksu Europskog suda za ljudska prava, te u kojem su objasnili na temelju čega su ovakvu odluku donijeli. Konkretan slučaj sankcioniranja će ovisiti o konkretnim uvjetima konkretnog slučaja. Ako ti povici mogu izazvati nemir ili nerede, i ako im je to bio cilj, tada će to vrlo vjerojatno biti procesuirano i sankcionirano, izjavio je ministar Bošnjaković.
 
Na temu curenja podataka iz DORH-a u slučaju Rimac i "Vjetroelektrane" ministar Bošnjaković je izjavio da očekuje da se istraži je li i tko provalio mjere, da se pronađe krivac ako su mjere provaljene, da se procesuira ono što je negativno uz jednake kriterije prema svima. Tko će i u kojem roku istražiti mjere nije pitanje za mene već za tijela progona i istraživanja, no nužno je da to bude u razumnom roku i što prije, upravo zato jer građani gube vjeru u pravdu te se stoga mora poduzeti sve da se krivac pronađe kako bi to bila pouka za ubuduće, naveo je ministar Bošnjaković.
 


Video: Nova TV

Pisane vijesti