Gostovanja ministra Bošnjakovića i državnog tajnika Salapića

Slika /slike/novi osj/dnevnik - ministar.png

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a, a državni tajnik Josip Salapić u emisijama „Otvoreno“ i „U mreži prvog“ na temu ostavke glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

Ministar Bošnjaković je gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a 19. veljače izjavio da je razgovarao s glavnim državnim odvjetnikom Jelenićem o situaciji u kojoj se on našao te da je donesen zajednički zaključak da cijela situacija baca sjenu na dignitet i mogućnost njegovog obavljanja funkcije te da je njegova odluka o podnošenju ostavke očekivana.
 „Nismo znali da je član bilo kakve organizacije i pitanje je bi li on bio imenovan da smo to znali“ izjavio je ministar Bošnjaković nastavljajući: „Masonska loža svoj rad temelji na tajnosti članova i tajnosti rada i tu se otvara veliki prostor za rizik i sumnju, gdje sutra može doći do ugroze neovisnosti i samostalnosti u radu i u takvim organizacijama nije mjesto pravosudnim dužnosnicima.“



Državni tajnik Josip Salapić gostovao je 19. veljače u emisiji „Otvoreno“ HRT-a i 20. veljače u emisiji Hrvatskog radija „U mreži prvog“.
Između ostalog, državni tajnik Salapić je naveo kako će bivšeg glavnog državnog odvjetnika Jelenića zamijeniti njegova prva zamjenica Zlata Hrvoj Šipek po sili zakona do izbora novog glavnog državnog odvjetnika. 
„O prijedlogu da se glavni državni odvjetnik podvrgne sigurnosnoj provjeri smo već raspravljali, u kontekstu događanja je moguće da dođe do izmjene Zakona, o tome trebaju odlučiti Vlada i Sabor“, izjavio je državni tajnik Salapić te je naglasio da je ostavka glavnog državnog odvjetnika Jelenića tražena, ne zato jer je postupio protuzakonito, već u namjeri da se zaštiti neovisnost pravosudnog sustava u cjelini.
 
Uz državnog tajnika Salapića u emisiji „Otvoreno“ HRT-a gostovali su i Berislav Jelinić, Peđa Grbin, Željko Žganjer, Josip Blažević i Ivan Vilibor Sinčić, a snimku emisije pogledajte u videu ispod.



 
Uz državnog tajnika Salapića u emisiji Hrvatskog radija „U mreži pravog“ gostovali su i Vesna Škare Ožbolt i Nikica Gabrić, a audio snimku cijele emisije možete poslušati ovdje.

Pisane vijesti