Dovršen postupak provjere broja i vjerodostojnosti prikupljenih potpisa birača Građanske inicijative „Odlučujmo zajedno“

Slika /slike/Građani/Ostale informacije.jpg

Dovršen je postupak provjere broja i vjerodostojnosti prikupljenih potpisa birača Građanske inicijative „Odlučujmo zajedno“.

U postupku provjere provjereno je 394.447 potpisa birača, od kojih je 370.310 pravovaljano, a 24.137 je nepravovaljano.

Postupak provjere broja i vjerodostojnosti potpisa birača Građanske inicijative „Odlučujmo zajedno“ započeo je u ponedjeljak, 7. ožujka 2022. godine, a dovršen u ponedjeljak 14. ožujka 2022.

Promatračima organizacijskog odbora Građanske inicijative „Odlučujmo zajedno“, sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske, omogućeno je promatranje postupka provjere potpisa birača.

Promatrači organizacijskog odbora sudjelovali su u svim fazama postupka od primopredaje kutija u Hrvatskom saboru, otvaranja kutija te provjere potpisa birča. 

Podsjećamo da je u postupku provjere broja i vjerodostojnosti prikupljenih potpisa birača Građanske inicijative „Dosta je stožerokracije“ od 397.133 provjerenih potpisa 372. 635 potpisa pravovaljano.

U postupku provjere potpisa birača provjereni svi potpisi preuzeti iz Hrvatskog sabora: 397.133 iz 10.090 potpisnih knjiga za Građansku inicijativu „Dosta je stožerokracije“ te 394.447 iz 9.990 potpisnih knjiga za Građansku inicijativu „Odlučujmo zajedno“.

Sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske usvojenom na 102. sjednici Vlade, Ministarstvo pravosuđa i uprave izvijestit će Vladu o provedenom postupku provjere broja i vjerodostojnosti prikupljenih potpisa dviju inicijativa „Dosta je stožerokracije“ i „Odlučujmo zajedno“.
 

Pisane vijesti