Završetak twinning projekta IPA 2010 „Poboljšanje sustava ovrhe u Republici Hrvatskoj“

Slika /slike/kuća europe.jpg

U utorak, 15. ožujka 2016. godine u 11,00 sati u prostorijama Ministarstva pravosuđa, Ulica grada Vukovara 49, Zagreb, održat će se ceremonija završetka twinning projekta IPA 2010 „Poboljšanje sustava ovrhe u Republici Hrvatskoj“.

Projekt namijenjen Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske proveden je u suradnji sa twinning partnerima Ministarstvom pravosuđa Kraljevine Španjolske i Ministarstvom pravosuđa Republike Mađarske.

Glavni cilj ovog projekta bio je potpora razvoju učinkovitog i djelotvornog sustava ovrhe u Republici Hrvatskoj, a u svrhu smanjenja zaostataka u rješavanju predmeta na sudovima.

Projektom se pridonijelo jačanju institucionalnih i administrativnih kapaciteta institucija uključenih u postupak ovrhe, razvijene su preporuke za uspostavu učinkovitijeg sustava nadzora ovršnog sustava, preporuke za unapređenje koordinativnih i komunikacijskih mehanizama između dionika u postupku ovrhe te je provedena informativna kampanja s ciljem podizanja javne svijesti javnosti o sustavu ovrhe.

Ukupna vrijednost ovog twinning projekta je 1.302.989,08 eura, od kojih je 93% financirano u sklopu IPA 2010 programa.

Provedba projekta trajala je od svibnja 2015. do ožujka 2016. godine.

Sudionicima ceremonije obratit će se Barica Novosel, zamjenica ministra pravosuđa, Eduardo Aznar Campos, veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Mirela Rašić, Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj i drugi.

Najave