Vlada RH prihvatila Izvješće o provedbi provjere broja i vjerodostojnosti potpisa birača

Uz pouzdanost od 99% procjenjuje se da vjerodostojnih  potpisa, od ukupnog broja prikupljenih, ima više od 547 866 potpisa.

Vlada Republike Hrvatske na danas održanoj sjednici prihvatila je Izvješće o provedbi provjere broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma o donošenju Zakona o obavljanju pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru, koje je Vladi Republike Hrvatske dostavilo Ministarstva uprave.

Temeljem rezultata provjere uzorka Državni zavod za statistiku ocjenjuje da u ukupnoj populaciji od 608 503 potpisa ima 563 815 vjerodostojnih potpisa s uzoračkom greškom procjene od 6151 potpisa ili 1,09 % u relativnom iznosu, što je 92,66 % ukupnog broja prikupljenih potpisa.

Isto tako, uz pouzdanost od 99% procjenjuje se da vjerodostojnih (ispravnih) potpisa (od ukupnog broja prikupljenih) ima više od 547 866 potpisa, što svakako zadovoljava potrebni kriterij od 10% od ukupnog broja birača.
 
Podsjećamo, Vlada Republike Hrvatske je Zaključkom od 30. listopada 2014. godine, zadužila Ministarstvo uprave i Državni zavod za statistiku za provjeru broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma o donošenju Zakona o obavljanju pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru.
 
Ministarstvo uprave je 5. studenoga 2014. godine, zaprimilo od Hrvatskog sabora 61 (šezdesetjednu) kutiju sa prikupljenim potpisima Građanske inicijative „Outsourcing".
 

Stranica