Vijeće ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/IMG_1137.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa Ante Šprlje sudjeluje na sastanku Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije koji se održava 9. i 10. lipnja 2016. godine u Luxembourgu

U okviru zakonodavnih vijećanja, države članice dale su široku podršku prijedlogu Uredbe Vijeća o osnivanju Ureda europskog javnog tužitelja te su provele političku raspravu o prijedlogu Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o određenim aspektima ugovora o isporuci digitalnog sadržaja.
 
Predsjedništvo Vijeća predstavilo je ministrima Izvješće o napretku u radu na prijedlogu Direktive Europskog Parlamenta i Vijeća o borbi sredstvima kaznenog prava protiv prijevara počinjenih protiv financijskih interesa Unije, kao i Izvješće o napretku u radu na prijedlogu Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o izmjeni Okvirne odluke Vijeća 2009/315/PUP u vezi s razmjenom podataka o državljanima trećih zemalja i u vezi s Europskim informacijskim sustavom kaznene evidencije te o zamjeni Odluke Vijeća 2009/316/PUP. Države članice postigle su opći pristup o prijedlogu Uredbe Vijeća o provedbi pojačane suradnje u području nadležnosti i mjerodavnog prava te priznavanja i izvršenja odluka o imovinskim posljedicama registriranih partnerstava te o prijedlogu Uredbe Vijeća o provedbi pojačanje suradnje u području nadležnosti, mjerodavnog prava te priznanja i izvršenja odluka o režimima bračne stečevine.

U okviru nezakonodavnih vijećanja, ministri su usvojili Zaključke o unapređenju kaznenog pravosuđa u kibernetičkom prostoru te je provedena rasprava o pitanju govora mržnje na internetu.

Konačno, ministri su usvojili Izvješće o srednjoročnoj provedbi višegodišnjeg Akcijskog plana za e-pravosuđe za razdoblje 2014-2018.

Pisane vijesti | Priopćenja i prezentacije