Uzvratan posjet Kraljevini Norveškoj

Slika /slike/vijesti naslovnica/IMG_6665.jpg

U okviru projekta financiranog bilateralnim mehanizmom Kraljevine Norveške 2009.-2014., službenici Ministarstva pravosuđa boravili su u uzvratnom posjetu Kraljevini Norveškoj od 14. do 17. studenog 2016. godine

Uzvratni posjet za službenike Glavnog tajništva Ministarstva pravosuđa organiziran je u okviru projekta financiranog bilateralnim mehanizmom Kraljevine Norveške 2009.-2014., komponente II pod nazivom „Daljnje jačanje bilateralne suradnje, razmjena znanja i praktičnog iskustva u području sudske infrastrukture“.  

Osnovni cilj uzvratnog posjeta bilo je upoznavanje s načinom upravljanja i raspolaganja nekretninama koje koriste sudovi. Uz navedeno, službenici Ministarstva pravosuđa upoznati su i s postupcima planiranja novih investicijskih projekata namijenjenih poboljšanju uvjeta rada sudova i zatvora, planiranja opremanja sudova i održavanja zgrada.

Tim povodom, zajedno s kolegama iz Norveške sudske administracije (NCA) održani su sastanci te posjećene zgrade sudova u Oslu (Regionalni sud i Borgating žalbeni sud) te Bergenu (Okružni sud te novoizgrađena zgrada Gulating žalbenog suda).

Posjete pravosudnim tijelima praćene su razgovorima s nadležnim predsjednicima sudova te osobama zaduženim za upravljanje i održavanje pravosudnih zgrada.

Također, organiziran je posjet i radni sastanak s predstavnicima Statsbygg-a (Agencije za građenje i upravljanje imovinom) radi upoznavanja s organizacijskom strukturom, djelokrugom i načinom rada, vlasništvom i upravljanjem imovinom, financiranjem, realiziranim projektima i sl. 

Pisane vijesti | Projekti