Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj

Slika /slike/vijesti naslovnica/Dražen Bošnjaković i Marko Poljak.JPG

Programsko rješenje za pretvaranje govora u tekst među finalistima IT Europe Awards

U sklopu projekta „Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj“ koji je u implementaciji, Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske provelo je aktivnost nabave programskog rješenja za pretvaranje govora u tekst s pripadajućim specijaliziranim uređajima čiji je isporučitelj tvrtka Newton Technologies Adria.

Navedena tvrtka prijavila se za nagradu IT Europe Awards (European IT & Software Excellence Awards) u kategoriji Inovativno tehnološko rješenje godine te je s implementiranim IT rješenjem u okviru projekta Ministarstva pravosuđa ušla među finaliste dodjele nagrade gdje je bilo  prijavljeno više od 450 projekata iz 37 zemalja.

Newton Dictate programsko rješenje pretvara govor u tekst, odnosno, pomoću tehnologije za snimanje glasa pretvara audio dokument u tekstualni dokument koji se naknadno može uređivati.

Krajnji korisnici predmetnog programskog rješenja su pravosudni dužnosnici i djelatnici na sudovima i državnim odvjetništvima koji su educirani za korištenje specijaliziranih uređaja za diktiranje.

Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a u okviru kojega se provode aktivnosti čiji je cilj osiguranje učinkovitijeg, modernijeg i profesionalnijeg pravosuđa kroz nadogradnju pravosudnih IT sustava, nabavu opreme za sudove i državna odvjetništva te unaprjeđenje procesa poslovanja.Pisane vijesti | Projekti