Treća sjednica Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja pravosudnog sustava

  • Slika /slike/novi osj/pravos1.jpg
  • Slika
  • Slika

U Ministarstvu pravosuđa i uprave, u utorak 6. srpnja,  održana je treća sjednica Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja pravosudnog sustava od 2021. do 2027. godine kojom je predsjedavao državni tajnik mr. sc Josip Salapić.

Tijekom sjednice iznesena su tematska izlaganja u svrhu izrade budućeg Nacionalnog plana kao srednjoročnog akta strateškog planiranja. 
Tako je ispred Udruge hrvatskih sudaca, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske Damir Kontrec održao izlaganje  na temu  oglednog postupka te u tom smislu potrebnih izmjena Zakona o parničnom postupku, dok se ispred Pravnog fakulteta Sveučilišta J. J Strossmayera u Osijeku, izv. prof. dr. sc. Ante Novokmet osvrnuo na odnos umjetne inteligencije i kaznenog prava  s posebnim naglaskom na europske izazove i zakonodavna rješenja EU i SAD-a.
Ispred Ministarstva pravosuđa i uprave,  Jana Špero, ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju upoznala je članice i članove Stručne radne skupine s planom razvoja  zatvorskog i probacijskog sustava.
 
Završno je državni tajnik mr. sc Josip Salapić zahvalio sudionicima na razmjeni iskustava i mišljenja iznesenih tijekom dosad održanih sjednica, a s ciljem definiranja  prijedloga strateškog okvira za Nacionalni plan.  


Pisane vijesti