TAIEX studijska posjeta o organizaciji i ulozi udruga sudaca

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/TAIEX Makedonija/IMG_4358.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstavnici Ministarstva pravosuđa, predvođeni pomoćnikom ministra Ivanom Crnčecom, susreli su se u četvrtak, 6. srpnja 2017. godine s predstavnicima Udruženja sudaca Skoplja u okviru TAIEX-ova studijskog posjeta o organizaciji i ulozi udruga sudaca. 

Glavna tema susreta bila je vezana uz prikaz odnosa između Ministarstva pravosuđa i Udruženja hrvatskih sudaca te prijenos iskustava iz reforme pravosuđa Republike Hrvatske.

Cilj ovog studijskog posjeta je pružiti Udruženju sudaca Skoplja pregled organizacije i uloge Udruge hrvatskih sudaca u pravosuđu, uključujući i njihovu suradnju s drugim državnim institucijama.
 
Osim s predstavnicima Ministarstva pravosuđa makedonski su suci održali sastanke i s predstavnicima Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Državnog sudbenog vijeća, Pravosudne akademije, Udruge hrvatskih sudaca, općinskih i trgovačkih sudova u Zagrebu i Varaždinu.

Posebna se pozornost posvetila ulozi udruga sudaca u osiguravanju neovisnosti i odgovornosti sudaca i cjeloživotnog obrazovanja sudaca. Razmijenjena su iskustva te istražena područja mogućih budućih suradnje Udruge sudaca u Skoplju i Zagrebu.

Pisane vijesti | Bilateralni sastanci