Službeni posjet Norveškoj sudskoj upravi

Slika /slike/Projekti/Službeni posjet norveškoj sudskoj upravi/11.jpg

Sastanak je održan 1. srpnja 2019. u Trondheimu vezan uz pripremu projekata u okviru programa Pravosuđe i unutarnji poslovi financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma 2014.–2021. između Ministarstva pravosuđa i projektnih partnera, Norveške sudske uprave  i Norveške probacijske službe. 

Delegaciju Ministarstva pravosuđa predvodio je državni tajnik dr. sc., g. Kristian Turkalj. Svrha sastanka bila je ukratko predstaviti status pripreme projekata te s norveškim partnerima raspraviti detalje suradnje i rokove za početak provedbe projektnih aktivnosti.
Program Pravosuđe i unutarnji poslovi sastoji se od četiriju projekata: 1. Obnova zgrade Općinskog suda u Splitu i promocija e-usluga; 2. Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta Probacijske službe; 3. Revidiranje metodologije evaluacije rada sudaca; i 4. Unaprjeđenje sustava sudskog mirenja.
2. srpnja 2019., također u Trondheimu, održan je sastanak Odbora za suradnju za program Pravosuđe i unutarnji poslovi. Uz predstavnike Ministarstva pravosuđa, sastanku su prisustvovali g. Audun Hognes Berg uime Norveške sudske uprave i gđa Tanja Rakušić-Hadžić  uime Vijeća Europe, kao i g. Frode Mortensen uime Ureda za financijske mehanizme.
Članovi Odbora izrazili su zadovoljstvo brzim napretkom i kvalitetom Programa, osobito objavom natječaja za izvođače radova za obnovu zgrade Općinskog suda u Splitu. Početak provedbe projekata u okviru navedenog programa očekuje se ujesen 2019. godine, što će biti obilježeno uvodnim događajem u Splitu, gdje će, također, biti održan sljedeći sastanak Odbora za suradnju.

Pisane vijesti | Projekti