Službeni posjet mađarske delegacije zatvorskom sustavu

Slika /slike/Zatvorski sustav/sluzbeni posjet madjarske delegacije zatvorskom sustavu_studeni 2015.jpg

Službenici zatvorskog sustava Republike Mađarske su bili u službenom posjetu službenicima zatvorskog sustava Republike Hrvatske u periodu od 18. do 20. studenoga 2015. godine. Cilj posjeta mađarske delegacije bio je razmjena iskustava između mađarskih i hrvatskih kolega. Delegacija je došla s ciljem informiranja o organizaciji, strukturi i dijagnostičkim procjenama zatvorenika koje se provode u Centru za dijagnostiku u Zagrebu radi razvoja sličnog Centra u Budimpešti.

Službeni posjet mađarske delegacije započeo je u srijedu 18. studenoga obilaskom i smještajem u Centru za izobrazbu. Drugog dana posjeta mađarskoj su delegaciji službenici Centra za dijagnostiku prezentirali svoj rad, postupanje sa zatvorenicima, informirali su ih o metodama prikupljanja dijagnostičkih podataka, postupcima procjene rizičnosti te donošenju prijedloga pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora za svakog zatvorenika. Nakon obilaska Centra i pripadajućeg zatvoreničkog odjela, u poslijepodnevnim satima u organizaciji Zatvora u Zagrebu mađarskoj delegaciji je omogućen obilazak Zatvora u Zagrebu nakon čega je delegacija otputovala u Kaznionicu u Lepoglavi.
 
Trećeg dana posjeta službenici Kaznionice u Lepoglavi su mađarskim kolegama predstavili svoju Kaznionicu, prezentirali svoj stručni rad te upoznali članove delegacije s različitim posebnim programima za psihosocijalnu rehabilitaciju zatvorenika koji se provode, ne samo u Kaznionici u Lepoglavi, već i u ostalim kaznenim tijelima Republike Hrvatske. Nakon obilaska Kaznionice u Lepoglavi službeni posjet je završio 20. studenoga 2015.
 
Mađarska delegacija iskazala je zahvalnost i veliko zadovoljstvo službenim posjetom te je zainteresirana za daljnju suradnju i razmjenu profesionalnih znanja, vještina i iskustava između hrvatskog i mađarskog zatvorskog sustava. 

Pisane vijesti | Zatvorski sustav