Službena posjeta Wildemana Probacijskoj službi Republike Hrvatske

Jochum Wildeman, voditelj jedinice za izvršavanje sankcije rad za opće dobro Probacijskog ureda Amsterdam, bio je od 24. do 27. veljače 2015. godine u službenoj posjeti Probacijskoj službi RH.

Tijekom posjete Joshumu Wildemanu je predstavljena Probacijska služba RH, odnosno poslovi Središnjeg ureda Sektora za probaciju Uprave za kazneno pravo i probaciju Ministarstva pravosuđa, uz poseban osvrt na provođenje rada za opće dobro. Predstavljeni su poslovi probacijskih ureda te probacijski informatički sustav i njegova primjena i mogućnosti u podržavanju poslovnih procesa mogućnosti nadogradnje i povezivanja s drugim sustavima.

U okviru studijske posjete, organizirane su posjete Probacijskom uredu Zagreb I i pravnim osobama u kojima se provodi izvršavanje sankcije rad za opće dobro, s ciljem uvida praktične primjene postojećih zakona. U suradnji s Upravom za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa i Samostalnom službom za pomoć i podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa Joshumu Wildemanu su od strane predstavnika oba sustava predstavljeni poslovi iz njihove nadležnosti.

Pisane vijesti | Probacija