Sastanak ministra pravosuđa i veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/29-08-2018-Sastanak ministra pravosuđa i veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj/IMG_6591.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković primio je u srijedu 29. kolovoza 2018. godine veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj Tolezhana Barlybayeva.

Vrlo dobri bilateralni odnosi dviju država obostrano su potvrđeni te je istaknuta otvorenost za daljnju suradnju.
 
Razmijenjena su mišljenja o mogućem daljnjem produbljivanju suradnje na području pravosuđa između dvije države stvaranjem ugovornog okvira, te su u tom kontekstu obje strane iskazale spremnost za što skorije potpisivanje relevantnih međunarodnih ugovora kao i memoranduma o razumijevanju između dvaju ministarstava pravosuđa.

Na sastanku su također predstavljeni aktualni reformski procesi u Republici Kazahstan – od ustavnih izmjena do političkih, društvenih, zakonodavnih i institucionalnih reformi koje se provode s ciljem dugoročne modernizacije države, ostvarivanja ekonomskog rasta i jačanja međunarodnog položaja Kazahstana.
 
Obje su strane iskazale zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom suradnjom te potvrdile spremnost za njeno daljnje jačanje i unaprjeđenje u području pravosuđa.  

Pisane vijesti | Bilateralni sastanci