Priopćenje Ministarstva pravosuđa

Slika /slike/vijesti naslovnica/priopcenje.jpg
Dana 12. studenog 2019. godine u prizemlju Županijskog suda u Rijeci oko 13:35 sati službenik pravosudne policije Službe osiguranja pravosudnih tijela prilikom zaduživanja službenog vatrenog oružja, izvršio je opaljenje te je došlo do ranjavanja u području glave nakon čega je hitno hospitaliziran.
 
Nesretni događaj zbio se u prostoru namijenjenom za potrebe službenika pravosudne policije prilagođenom za obavljanje propisanih radnji prilikom zaduživanja/razduživanja službenog naoružanja.
 
Događaju je svjedočilo troje službenika pravosudne policije koji su u to vrijeme također boravili u navedenom prostoru.
 
Navedeni službenik je u srpnju ove godine, nakon dugogodišnjeg rada u Zatvoru u Rijeci, na vlastiti zahtjev trajno premješten u Službu osiguranja pravosudnih tijela i raspoređen na obavljanje poslova u Ispostavu – Pododsjek osiguranja u Rijeci.
 
Ministarstvo pravosuđa potreseno je nesretnim događajem te se zahvaljuje riječkom Kliničkom bolničkom centru na poduzetim naporima da se sačuva život ranjenog službenika. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je sa svojim suradnicima, predsjednicom Općinskog suda u Rijeci te zamjenicom predsjednika Županijskog suda u Rijeci isti dan posjetio mjesto događaja te bolnicu. Službenik se još uvijek nalazi u životnoj opasnosti te je u tijeku intenzivno liječenje.
 
Ostale pojedinosti samog događaja bit će poznate nakon završenog očevida Ministarstva unutarnjih poslova.

Pisane vijesti