Posjet predstavnika Hrvatske javnobilježničke komore

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/IMG_0587.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa Ante Šprlje primio je u ponedjeljak, 7. ožujka 2016. godine izaslanstvo Hrvatske javnobilježničke komore.

Na uvodnom sastanku, na kojem se sudjelovali predsjednica Komore Lucija Popov, članica Upravnog odbora Komore Željena Biuk, predsjednica Hrvatske javnobilježničke akademije Jožica Matko-Ruždjak i tajnik Komore Josip Gović, razgovaralo se o otvorenim pitanjima, u odnosu na koja je izražena obostrana spremnost na nastavak suradnje i njihovo uspješno rješavanje radi daljnjeg jačanja i unapređenja javnobilježničke službe u Republici Hrvatskoj.
 
Ministar pravosuđa predstavio je neposredno predstojeće aktivnosti Ministarstva u odnosu na daljnji strateški razvoj pravosuđa te zajednički rad na ostvarenju aktivnosti u koje je uključena javnobilježnička služba.
 
Izaslanstvo Komore izložilo je predstojeće aktivnosti Komore u nastavku informatizacije rada unutar javnobilježničke službe te svoje viđenje daljnjeg razvoja službe, posebno mogućnosti širenja nadležnosti javnih bilježnika. Istaknuli su i najveće probleme i izazove s kojima se služba trenutno suočava te je predložen njihov otklon odgovarajućim normativnim rješenjima. 

Pisane vijesti