Otvoreno eSavjetovanje o prijedlogu Uredbe o postupku zapošljavanja u državnoj službi

Slika /slike/01 Ilustracije za e-SAVJETOVANJA/MPUDT- novi vizuali/e-SAVJETOVANJE_5.png

Uključite se u e-Savjetovanje o prijedlogu Uredbe o postupku zapošljavanja u državnoj službi. Novi postupak zapošljavanja provodit će se putem Centraliziranog sustava zapošljavanja.  Zainteresirana javnost komentare na prijedlog može uputiti do 31. kolovoza. 

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije otvorilo je e-Savjetovanje o Prijedlogu Uredbe o postupku zapošljavanja u državnoj službi kojom se uređuje pitanje planiranja zapošljavanja u državnoj službi, raspisivanje i provedba internog oglasa, javnog poziva za iskaz interesa za rad u državnoj službi i javnog natječaja za prijam te testiranje kompetencija i način raspisivanja i provedbe internog oglasa i javnog natječaja za imenovanje rukovodećih državnih službenika koje imenuje Vlada Republike Hrvatske.
 
Novi sustav zapošljavanja koji će se provoditi putem Centraliziranog sustava zapošljavanja temelji se na testiranju kompetencija kandidata za obavljanje poslova radnog mjesta.
 
Uvođenje novog sustava zapošljavanja, uz novi sustav plaća i sustav nagrađivanja u državnoj službi, predstavlja okosnicu procesa unaprjeđenja upravljanja ljudskih potencijala u državnoj službi.
 
Uspostavom Centraliziranog sustava zapošljavanje u državnoj službi bit će objektivnije, transparentnije te utemeljeno na stvarnim potrebama državnih tijela. Radna mjesta u državnoj službi popunjavat će se internim oglasom,  zapošljavanjem iz baze kandidata za rad u državnoj službi te javnim natječajima. 

U postupak savjetovanja možete se uključiti do 31. kolovoza: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=28107
 

Pisane vijesti | Službenički odnosi