Okrugli stol "Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima pružanjem potpore partnerskoj mreži organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima"

Slika /slike/banneri/najava okruglog stola - udruge.jpg

Drugu godinu za redom Samostalna služba za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa priprema natječaj za dodjelu financijskih sredstava organizacijama civilnog društva u svrhu osiguravanja aktivnosti podrške žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima.    

Okrugli stol „Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima pružanjem potpore partnerskoj mreži organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima“ održat će se u petak, 5. svibnja 2017. godine s početkom u 12,00 sati, u prostorijama Ministarstva pravosuđa, Ulica grada Vukovara 49, dvorana 706 - Vidikovac.

Cilj okruglog stola je predstaviti zainteresiranim organizacijama civilnog društva predstojeći natječaj Ministarstva pravosuđa namijenjen financiranju programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2017. godini

Opći cilj natječaja je osnažiti partnersku mrežu organizacija civilnog društva koje će pružati direktnu pomoć i podršku žrtvama i svjedocima u 12 županija u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. 

Osim neposrednog pružanja podrške žrtvama i svjedocima, izabrana partnerska mreža organizacija civilnog društva bit će zadužena za koordinaciju rada i podršku članicama mreže, edukaciju djelatnika i volontera koji će pružati podršku žrtvama i svjedocima, medijsku kampanju i promidžbu projektnih aktivnosti, kao i nadziranje provođenja projektnih aktivnosti.

Natječajem će biti financirano provođenje programa u trajanju od 36 mjeseci, a razdoblje na koje se sklapa ugovor iznosi 12 mjeseci. Početak provedbe programa je siječanj 2018. godine.

Kako bi se omogućilo sudjelovanje na okruglom stolu i onim predstavnicima organizacija civilnog društva koji neće biti u mogućnosti prisustvovati predstavljanju u Ministarstvu pravosuđa, za vrijeme održavanja okruglog stola bit će osiguran prijenos uživo putem Youtube kanala na adresi: https://www.youtube.com/watch?v=JAyzA4kwh5o, a svi zainteresirani moći će postavljati pitanja putem chata na navedenom Youtube kanalu ili putem e-mail adrese:  javnipoziv.podrskazrtvama@pravosudje.hr.  Snimka s okruglog stola bit će dostupna na navedenom Youtube linku i nakon održavanja okruglog stola.

Pozivaju se organizacije civilnog društva koje su zainteresirane za sudjelovanje na okruglom stolu ili praćenje okruglog stola putem prijenosa uživo da se jave na e-mail: javnipoziv.podrskazrtvama@pravosudje.hr  najkasnije do 2. svibnja 2017. godine i time potvrde svoje sudjelovanje.

Najave | Pomoć žrtvama i svjedocima