Održan koordinativni sastanak Europske pravosudne mreže u kaznenim stvarima

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/3_rujna 2014.jpg

U Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske je u srijedu, 3. rujna 2014. godine održan koordinativni sastanak Europske pravosudne mreže u kaznenim stvarima, kojem su osim imenovanih kontakt osoba prisustvovali i nacionalni član Republike Hrvatske u Eurojustu, članovi nacionalnog koordinativnog sustava Eurojusta te službenici Ministarstva pravosuđa.

Sastanak je sazvan u okviru redovitih aktivnosti mreže, a na njemu su svoja izlaganja imali Danka Hržina, nacionalni predstavnik za Europsku pravosudnu mrežu, Josip Čule, nacionalni član RH u Eurojustu, Mladen Pemper, nacionalni predstavnik za Eurojust za terorizam te Davorka Čolak, nacionalna kontakt osoba za Europsku pravosudnu mrežu za osobe odgovorne za genocid, zločin protiv čovječnosti i ratne zločine. 
 
Na sastanku je bilo riječi o trenutnim, ali i predstojećim zakonodavnim aktivnostima Ministarstva na području pravosudne suradnje u kaznenim stvarima, o važnosti Europske pravosudne mreže i Eurojusta u okviru postupaka pravosudne suradnje, kao i o problemima tehničke naravi koji se javljaju u svakodnevnom postupanju praktičara iz ovog područja. Nacionalni predstavnici iznijeli su sažetke s nedavnih plenarnih sastanaka te uputili sudionike sastanka u svoje trenutne aktivnosti. Zaključeno je kako je koordinacija kontakt osoba Europske pravosudne mreže iznimno važna radi učinkovitog djelovanja nacionalnog sustava te kako bi se poštivala pravila temeljem kojih je mreža uspostavljena.

Pisane vijesti | Multilateralni sastanci