Obilježavanje deset godina rada Pravosudne akademije

Slika /slike/djelokrugMinPrav.jpg

Pravosudna akademija ove godine obilježava desetu obljetnicu kao samostalna ustanova.

Zakonom o Pravosudnoj akademiji iz 2010. godine Akademija je izdvojena iz sastava tadašnjeg Ministarstva pravosuđa i postala je javna ustanova. Razvoj Akademije, kako institucionalno, tako i u odnosu na njezin program, prolazio je kroz različite faze.

Pravosudna akademija počela je svoj rad u okviru Ministarstva pravosuđa 2003. godine kao Centar za stručno usavršavanje sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika, a od 2004. do 2010. godine Akademija je djelovala kao zavod u Ministarstvu pravosuđa.

„Akademija nastoji na najbolji mogući način odgovoriti na zahtjeve svojih ciljnih skupina. Jedan od glavnih razloga uspješnosti njezinih programa je u sinergiji, s jedne strane pravosudnih dužnosnika i drugih stručnjaka okupljenih u Programskom vijeću, a s druge strane potreba pravosudnih dužnosnika za edukacijom o temama koje uočavaju u svom svakodnevnom radu. Programom se nastoji obuhvatiti ne samo teorijski dio, već i sudska praksa, što je jedan od ključnih interesa pravnih praktičara. Po tom načelu se izrađuje i inicijalni program Pravosudne akademije“, izjavila je ravnateljica Andrea Posavec Franić

Izvor

Pisane vijesti