Nastupni posjet veleposlanika Mađarske Csaba Demcsáka

  • Slika /slike/novi osj/IMG_3911.JPG
  • Slika

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica primio je, u četvrtak 29. srpnja 2021. g., u nastupni posjet veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj Csaba Demcsáka.

Na sastanku su razgovarali o trenutnim aktualnim reformskim procesima u području pravosuđa i uprave te je ovom prilikom ministar Malenica posebno izdvojio Nacionalnu razvojnu strategiju do 2030. godine u kojoj je naglašen strateški cilj djelotvornog i djelotvornog pravosuđa i javne uprave, povećanja kvalitete javnih institucija, borbe protiv korupcije i daljnje digitalizacije javnog sektora i pravosuđa kao i Nacionalni program otpornosti i oporavka kojim će se osigurati financijska potpora za ubrzavanje reformi; dovršetak Akcijskih planova za poboljšanje učinkovitosti rada sudova; usvajanje nove Strategije sprječavanja korupcije za razdoblje 2021. - 2030. godine; reformu teritorijalnog preustroja i provođenje projekta „Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave“ te daljnju digitalizaciju u sustavu pravosuđa i javne uprave kroz predviđene projekte.
 
Razgovarali su o trenutnom Mađarskom predsjedanju Vijećem Europe i Višegradskom skupinom (V4) koja ove godine obilježava 30 godina svojeg postojanja kao i velikoj podršci i doprinosu koju je mađarska vlada uputila Hrvatskoj nakon razornih potresa.
 
Zaključno su ministar Malenica i veleposlanik Demcsák izrazili zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom suradnjom u području pravosuđa i uprave te istaknuli spremnost za njeno jačanje, a posebice kada je riječ o digitalizaciji i kontinuiranoj suradnji i prijenosu iskustava u ovom vrlo važnom području

Pisane vijesti