Najava obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela

Slika /slike/novi osj/123.jpg

Ministarstvo pravosuđa povodom Europskog dana žrtava kaznenih djela koji se obilježava 22.veljače organizira okrugli stol pod nazivom "Podrška žrtvama i svjedocima u EU - daljnji izazovi u razvoju sustava".

Okrugli stol održat će se u srijedu, 19. veljače 2020. godine, s početkom u 10:00 sati u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb. 
  
Tema okruglog stola je „Podrška žrtvama i svjedocima u EU – daljnji izazovi u razvoju sustava“, a cilj je putem dva panela prikazati trenutni smjer razvoja sustava podrške i prava žrtava na razini EU u skladu s preporukama Vijeća Europske unije i Europske komisije te analizirati primjere dosadašnje dobre prakse i mogućnosti daljnjeg razvoja sustava u Republici Hrvatskoj.
 
Planirana su izlaganja predstavnika Ministarstva pravosuđa, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ravnateljstva policije,  Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odjela za podršku žrtvama i svjedocima pri sudovima te organizacije civilnog društva uključene u program Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela. 

Program Okruglog stola

Pisane vijesti