Ministar pravosuđa Orsat Miljenić susreo se s potpredsjednicom EK Viviane Reding

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i pomoćnik ministra za EU i međunarodnu suradnju Gordan Markotić sudjelovali su u petak na ministarskom sastanku Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove EU u Luxemburgu.

Na marginama ministarskog sastanka ministar pravosuđa Orsat Miljenić susreo se i s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom EK za za pravosuđe Viviane Reding kojoj je predstavio kratkoročne i dugoročne mjere za rješavanje starih predmeta i zaostataka, te nova zakonska rješenja za ubrzanje sudskih postupaka. Reding je sa zanimanjem saslušala ministra i ohrabrila Republiku Hrvatsku da što skorije donese najavljene mjere i time još jednom pokaže predanost rješavanju preostalih otvorenih pitanja. Također, potpredsjednicu Europske komisije ministar je obavijestio i o stupanju na snagu Ovršnog zakona.

Ministarski sastanak bio je prilika za razmjenu stavova o temama iz područja pravosuđa koje su trenutačno aktualne za ciparsko Predsjedništvo Europskom unijom. Također, Predsjedništvo EU je informiralo sudionike sastanka o trenutačnim zakonodavnim prijedlozima.

Pisane vijesti | Bilateralni sastanci