Ministar Malenica u Zaprešiću: U narednim danima preselit ćemo Stalnu službu Općinskog suda u Novom Zagrebu u nove prostore

Slika /slike/vijesti naslovnica/Zapresic.jpg

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica i potpredsjednik Vlade Davor Božinović posjetili su danas Grad Zaprešić u kojem su zabilježena oštećenja na nekoliko zgrada nakon potresa prošloga tjedna.

U potresu je značajno stradala zgrada Stalne službe Općinskog suda u Novom Zagrebu u Zaprešiću za koju su stručne službe ocijenile da se ne može više koristiti. U zgradi Stalne službe smješteni su i gruntovnica i katastar.

„Grad Zaprešić, gradonačelnik Turk, pronašli su prostor gdje bismo mogli izmjestiti Stalnu službu. Vjerujem da ćemo u narednim danima preseliti predmete i opremiti prostore te da ćemo pronaći najbolju moguću opciju da građani s područja Zaprešića mogu nastaviti koristiti usluge gruntovnice, ali i da im se osigura pristup sudu“, kazao je ministar.

Ministar je u pratnji gradonačelnika  Željka Turka, župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, predsjednice Općinskog suda Marije Karadžole i voditeljem Stalne službe Siniše Radanovića obišao je prostorije u koje bi se smjestila Stalna služba.

Pisane vijesti