Ministar Malenica s predstavnicima Hrvatskog društva lobista

  • Slika /slike/novi osj/lobisti 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica primio je, u srijedu 30. rujna predstavnike Hrvatskog društva lobista gđu. Maju Pokrovac, g. Natka Vlahovića i g. Miljenka Vitkovića.

Na radnom sastanku razmijenjena su mišljenja o položaju lobista u Republici Hrvatskoj, posebice o potrebi normativnog uređenju područja lobiranja odnosno zagovaranja interesa  u Republici Hrvatskoj koje je predviđeno Programom Vlade, kao i o izradi nove nacionalne Strategije sprječavanja korupcije.
 
Ministar Malenica upoznao je sudionike sastanka sa komparativnom analizom područja lobiranja koje je pripremilo Ministarstvo pravosuđa i uprave kao i preporukama GRECO-a (antikorupcijsko tijelo Vijeća Europe) o uvođenju pravila o načinu stupanja u kontakt lobista i drugih osoba s obnašateljima javnih dužnosti, a kojima se  želi utjecati na proces donošenja odluka i formiranja javnih politika.
 
Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo spremnošću i angažiranošću Ministarstva pravosuđa i uprave u svezi s područjem lobiranja, odnosno zagovaranja interesa te zaključili kako će se razgovori i aktivnosti na uređenja tog važnog područja nastaviti.

Pisane vijesti