Ministar Damir Habijan obišao radove na Trgu pravde

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/2024/Rujan/Trg pravde - obilazak radova 59.2024/Slika 7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan obišao je u četvrtak, 5. rujna, radove na Trgu pravde u Zagrebu -  najvećem infrastrukturnom projektu u pravosuđu.

Radovi na Trgu pravde su u prvoj fazi izvođenja te obuhvaćaju izgradnju južne zgrade s podzemnom garažom s 1296 parkirališnih mjesta i poslovnim prostorima. Južna zgrada prostirat će se na oko 25.000 kvadrata. Trenutno je u tijeku izvedba radova zaštite građevinske jame i izmještanja postojećih instalacija.

Ovo je projekt koji će promijeniti vizuru pravosuđa, ne samo time što će se njime osigurati novi prostori za Trgovački sud u Zagrebu, Visoki trgovački sud Republike Hrvatske, Upravni sud u Zagrebu, Visoki upravni sud Republike Hrvatske te Pravosudnu akademiju i Centar za mirno rješavanje sporova. Projektom će se osigurati kvalitetniji uvjeti rada i promjene u pravosuđu koje će doprinijeti boljim rezultatima rada sudova.

Sredstva za prvu fazu ovoga projekta osigurana su putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. unutar komponente C2.5 Moderno pravosuđe spremno za buduće izazove.

Vrijednost radova ugovorenih sa zajednicom ponuditelja ING GRAD d.o.o. i KAMGRAD d.o.o. iznosi 119,8 milijuna eura + PDV.

Osim u Zagrebu, trgovi pravde izgradit će se u Bjelovaru, Velikoj Gorici i Rijeci.

Očekivani dovršetak radova na izgradnji Trga pravde u Zagrebu je treći kvartal 2026. godine.

Pisane vijesti